RUTA A SANT PERE DE GRAUDESCALES (PART ALTA DEL RIU AIGUA D'ORA)

 Recorregut d'uns 11 quilòmetres (anada i tornada) recomanable per a la tardor). Realitzada el 12 d'octubre del 2020.




La ruta es mou entre els 800 i els 900 metres sobre el nivell del mar, però el desnivell acumulat pot ser superior als 350 metres. Recorregut fàcil de fer, sempre sobre una pista ben indicada amb un GRWikiloc n'assenyala 3,5, però fins a Sant Pere són més de 5 quilòmetres:https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/del-pont-de-ca-nespingard-a-sant-pere-de-graudescales-8174854




Iniciarem el recorregut al Pont de Can Espingart, a la carretera de Sant Llorenç de Morunys a Berga (LV 4241) cap al KM 18, pont sobre el riu Aigua d'Ora. Un indicador prou gran indica l'inici de la ruta, es pot aparcar bé a la zona. La pista és acceptable, però alguns trams són complicats per anar amb cotxe.

El camí baixa fins al riu just al molí, allà cal travessar el riu i seguir la pista que sempre anirà pel costat oriental del riu Ora.


 


Immediatament entrarem a una fageda espectacular dins de l'Espai Natural Protegit de les Serres de Busa-els Bastets-Lord. Sols aquesta zona ja justifica fer la ruta.









Tot seguit pujarem fins al mirador de Presidents (prop de 950 m. alçada). Un lloc on poder veure la Serra de Busa o Sant Pere de Graudescales







Baixarem fin trobar la pista que puja pel riu Ora fin a l'església, girarem pel damunt del pont de fusta i arribarem al replà on es troba, un lloc idoni per pujar a la Serra de Busa.





Un bon punt per iniciar diferents rutes cap a la Serra de Busa o baixar el riu aigua d'Ora.:  https://leopold-leopoldest.blogspot.com/2018/01/naves-rutes-per-la-vall-dora.html. Tornarem pel mateix camí.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

QUAN CAN TORELLÓ ERA EL PARTHENON, ANYS 30 A GAVÀ.

NI DINS NI FORA CIUTAT

L’AIGUAT DE SANT RAMON, GAVÀ 31 AGOST 1926