FRANCISCO DE ASÍS, SEPULTAT ENTRE REINES.

 FrancIsco de Asís de Borbó i de Borbó-Dues Sicilias. Està enterrat a l'Escorial al costat de les reines consorts. Espós d'Isabel II, avui ja s'accepta que cap dels seus fills, eren seus.

Retrato de Francisco de Asís. Federico Madrazo.

Tenia una incapacitat física que li feia molt difícil poder tenir fills llavors, això va provocar una cruel rumorologia popular que el va perseguir des del dia del seu casament amb la reina Isabel II.


De la reina el nombre d'amants coneguts se sap que va ser enorme. D'ell se sap poc i s'especula molt. Els defensors parlant d'amants i fills il·legítims, els investigadors parlen d'un sol amant masculí. Sembla que va ser més discret que la seva cosina, esposa i reina. De fills, dificilment en va tenir cap, ni dins ni fora del matrimoni.

La col·lecció de dibuixos "Els Borbons en pilotes", falsament atribuïda a Gustavo Adolfo Bécquer, li mostraven amb una enorme cornamenta i un penis espectacular, fet que segurament era tot el contrari. El fet és que la seva possible homosexualitat va aixecar tota mena de burles contra un rei que se'l considerava banyut i homosexual: 

Isabelona / Tan frescachona / y don Paquita / tan mariquita. Cantaven per la capital del Reino. També s'atribueix a Isabel II aquest comentari: "que hi he de dir sobre un home que a la nit de noces portava en la seva camisa més brodats que jo a la meva".




Una de les acusacions més repatides era que li agradaven els banys. Això a l'Espanya més marrana, que rarament es rentava, es considerava que era coses d'afrancesats i marietes: Era petit, prim, de gest amanerat, de veu atiplanada i "andares de muñecas mecánicas". 

El poble madrileny l'anomenaven com a "PaquitaDonya PaquitaPaquita Natilles o Paquito marieta." "Li agradaven els banys, els perfums, les joies i les teles fines "Així ho citava un diari seu temps, amb desigt de desacreditar. Gustos molt borbònics, per cert, però ell era el consort.

Pels carrers de Madrid cantaven contra ell coses com aquesta: 

"Gran problema es en la Corte / averiguar si el Consorte / Cuando acude al escusado / mea de pie o mea sentado". O: "Paco Natillas es de pasta y flora, y mea de cuclillas como una señora".

Tot indica que el consort orinava assegut perquè patia hipospàdies, és a dir, una malformació de la uretra que provocava que no tingués l'orifici de sortida en el gland, sinó en el tronc del penis. Segurament això va impedir poder consumar el seu matrimoni com obligava a un matrimoni reial, físicament era gairebé impossible, a aquella època.

Més informació:

Zavala, José MariaBastardos i borbonse. Debolsillo.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

QUAN CAN TORELLÓ ERA EL PARTHENON, ANYS 30 A GAVÀ.

NI DINS NI FORA CIUTAT

L’AIGUAT DE SANT RAMON, GAVÀ 31 AGOST 1926