PUJADA A SANTA MARIA DEL MONT

Iniciarem a ruta a Beuda, El desnivell pot estar prop dels 750 metres, Beuda està a 337 metres i el santuari a 1092, això senyala la dificultat, encara que ho és més de baixada que de pujada. La ruta circular no arriba als 11 quilòmetres.


A Beuda està al nord de Besalú, una carretera en bon estat ( la GIV 5324) uneix les dues poblacions. La ruta també es pot fer a peu, aquí la informació:  http://leopold-leopoldest.blogspot.com.es/2014/08/ruta-besalu-beuda.html?view=timeslide



La ruta des de Beuda la podem trobar a wikiloc: http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=10796422 



Les marques grogues ens senyalaran tot el recorregut. Seguirem uns 600 metres la carretera en direcció a Segeró i Maia de Montcal, trobarem la cruïlla amb la sortida de la pista de Ca n'Oliveres, agafem la pista durant 350 metres, per desviar-nos pel corriol de l'esquerra que ens pujarà cap al Castellot, després de gaudir de les vistes, reprenem la pujada cap el Monestir de Sant Llorenç de Sous.



Sant Llorenç del Mont fou una abadia benedictina de l'antic comtat de Besalú. Les seves ruïnes es troben en el pla de Sous (855 m), A les seves ruïnes es construí, a principi del segle XIX, l'església parroquial de Sant Llorenç de Sous.








Despès travessem la carretera per seguir pujant pel corriol fins a assolir el Santuari de la Mare de Déu del Mont.



La Mare de Déu del Mont és un santuari marià, està sobre el pic culminant de la serra del Mont (també coneguda com el Mont o, popularment, la Mare de Déu del Mont, és considerada la patrona de l'Empordà i del Bisbat de Girona).












Tornem pel mateix camí fins al Pla de Sous, aquí seguim per la carretera fins a la font de Rocapastora. 


Uns metres més avall un corriol molt fressat a la nostra dreta ens portarà fins al lloc de sortida, Cal vigilar molt aquesta baixada, és perillosa.








Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

QUAN CAN TORELLÓ ERA EL PARTHENON, ANYS 30 A GAVÀ.

NI DINS NI FORA CIUTAT

L’AIGUAT DE SANT RAMON, GAVÀ 31 AGOST 1926