dijous, 17 de desembre de 2015

JÚLIA LA MAJOR, FILLA DE OCTAVI AUGUST.

Trista història la de les dones del poderós Octavi. La seva germana la va obligar a casar-se amb el seu enemic, la seva filla la va utilitzar com a moneda de canvi sense cap pietat.Tot i que Octavi va triar a la dona que l'acompanyaria tota la vida, Livia Drusil·la, no va atorgar aquest dret ni a la seva germana Octàvia a la que va obligar a casar amb Marc Antoni, ni a la seva pròpia filla Júlia.

Júlia va ser casada amb 14 anys amb el seu cosí Marcel, fill de l'Octàvia. Possiblement va morir assassinat per la totpoderosa Livia. Més tard, el seu pare la va obligar a casar-se amb el general Agripa, 24 anys més gran que ella. Els tres fills que va tenir van acabar morint de forma violenta.

Després la van obligar a casar-se amb Tiberi, el seu germanastre, al que odiava. Livia segurament va conspirar sempre per aconseguir una unió matrimonial no acceptada per cap dels seus dos membres. 

Desquiciada es va llançar a una vida de disbauxa sexual, segurament com a resposta al seu pare defensor d'una moral matrimonial molt tradicional. Alguns historiadors parlen de més de 80.000 relacions sexuals, una mica difícil, ja que hauria d'haver tingut prop de 10 cada dia. Possiblement la història va ser exagerada per la seva sogra / madrastra, ja que un cop aconseguit posar a Tiberi en la línia de successió d'August, Júlia era una nosa pels seus objectius.

Va ser desterrada i va morir a l'exili, curiosament poc després que el seu pare.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BARROC AL SANTUARI DEL MIRACLE

El Santuari del Miracle, al Solsonès, té un important patrimoni del barroc català del segle XVIII, el retaule de l'església i l'espa...