JÚLIA LA MAJOR, FILLA DE OCTAVI AUGUST.

Trista història la de les dones del poderós Octavi. La seva germana la va obligar a casar-se amb el seu enemic, la seva filla la va utilitzar com a moneda de canvi sense cap pietat.


Júlia la Major, Altes Museum Berlín. 


Tot i que Octavi va triar a la dona que l'acompanyaria tota la vida, Livia Drusil·la, no va atorgar aquest dret ni a la seva germana Octàvia a la que va obligar a casar amb Marc Antoni, ni a la seva pròpia filla Júlia.

L'única filla del totpoderós Octavi, era fila d'aquest i la seva segona esposa Escribonia. Quan va néixer el seu pare ja estava casat amb l'ambiciosa Livia. Aquest fet marcaria tota la seva vida.

Júlia va ser casada amb 14 anys amb el seu cosí Marcel, fill de l'Octàvia, germana de l'emperador. Possiblement va morir assassinat per la totpoderosa Livia, encara que no es pot confirmar. Més tard, el seu pare la va obligar a casar-se amb el general Agripa, 24 anys més gran que ella. Els tres fills que va tenir amb ell, van acabar morint de forma violenta. Possiblement a l'estar en la línia successòria de l'Octavi hi va tenir a veure.

Després la van obligar a casar-se amb Tiberi, el seu germanastre, al que odiava. Livia segurament va conspirar sempre per aconseguir una unió matrimonial no acceptada per cap dels seus dos membres. El sentiment més agradable entre ells dos era l'odi. Però Livia aconseguia posar al seu fill en la línia successòria.

Desquiciada es va llançar a una vida de disbauxa sexual, segurament com a resposta al seu pare defensor d'una moral matrimonial molt tradicional. Alguns historiadors parlen de més de 80.000 relacions sexuals, una mica difícil, ja que hauria d'haver tingut prop de 10 cada dia. Possiblement la història va ser exagerada per la seva sogra / madrastra, ja que un cop aconseguit posar a Tiberi en la línia de successió d'August, Júlia era una nosa pels seus objectius.

Adonat l'emperador de la vida llicenciosa de la seva filla, la va desterrar a una illa petita, amb unes dures restriccions. Sembla que la seva mort, Tiberi va ordenar que li retiressin els aliments fins a la seva mort.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

QUAN CAN TORELLÓ ERA EL PARTHENON, ANYS 30 A GAVÀ.

NI DINS NI FORA CIUTAT

L’AIGUAT DE SANT RAMON, GAVÀ 31 AGOST 1926