OLIMPIA MANCINI, REIAL CORTESANA

La noia era neboda (1) del cardenal Mazarino, el darrer amant de reina Anna d'Àustria. Una reina  molt queen,  segons Dumas, que li posava les banyes al seu Lluiset XIII, amb un duc anglès enemic de França, ella tenia els mateixos gustos que el seu real espós: perseguir jovenets. Segurament el seu amant anglés també, però aquesta ja és un altra història.

Olimpia Mancini, retrat de Pierre Mignard





Olimpia va créixer al costat d'un nen que era un rei i un sol. Un xicot que tenia el costum real de dur-se a llit tot el gènere femení que se li posava a tir. Lògicament parlo de Lluís XIV.

Així que un dia se li va posar la panxa un pèl gran i la van casar amb un tal Eugeni Maurici de Savoia, títol dotat de real cornamenta. Després, la real amant va passar a ser una divina intrigant. Ningú es ficava al llit de ningú sense la seva supervisió, així si: previs favors remunerats. Sana costum que després la Pompadour, el cul de França, (clic)  va saber explotar degudament.

Quan bellesa i poder li va anar abandonant, va trobar un fidel aliat: el verí. Entre les seves víctimes va estar el seu estimat espòs. El rei la va expulsar de la cort i al seu fill no el van deixar entrar a l'exèrcit.

Però el nen que s'havia educat amb la millor llenceria fina de la cort francesa, "pour épater" es va posar les vestimentes de la mama i va sortir a perseguir cortesans. El rei també el va expulsar i el noi es va muntar una finca a Viena. Allà el van denominar Mart sense Venus. Clic). Aquests francesos de la Cort no tenien remei. 


(1) Cal recordar que neboda de cardenal o Papa era un eufemisme que volia dir filla en moltes ocasions.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

QUAN CAN TORELLÓ ERA EL PARTHENON, ANYS 30 A GAVÀ.

NI DINS NI FORA CIUTAT

L’AIGUAT DE SANT RAMON, GAVÀ 31 AGOST 1926