LES TRANSFORMACIONS DE TIRESIAS


Tiresies es guanyava la vida fent d'endeví, en els millors canals de tv de l'Olimp. Abans va ser home i dona i va perdre la vista per això, Encara que els més malpensats diuen que creient-se Zeus va enxampar a Atenea nua i aquesta el va deixar cec a l'acte. Aquests déus com eren¡¡





Un dia amb poca feina, el Tiresias anava perdut per la muntanya quan es va trobar a dues serps copulant. El noi que era una mica carca, les va separar a bastonades. Hera que no era tant "pacata" es va cabrejar i com a càstig la va transformar en dona.

I va ser dona durant uns quants anys, algun diuen que va ser una prostituta de gran èxit, altres que sumo sacerdotessa, i que va arriba a tenir un fill, o sigui, que no va perdre el temps lamentant-ho.

Anys després torna al bosc i les dues serps seguien amb la seva orgia particular, aquests grecs com eren¡¡ Aquest cop, com ja sabia de què anava la cosa, les va deixar seguir en el seu festeig. Hera contenta la va tornar al seu aspecte inicial.

Un dia que Zeus no es dedicava a violar noietes amb poca roba, va dedicar-se a discutir sobre qui sentia més plaer en l'acte sexual, l'home o la dona? Ell deia que l'home, Hera com costum li donava la contrària. I com Tiserias havia tastat de tots els sexes el van cridar. I va dir que la dona gaudia més que l'home, i la imprevisible Hera va agafar un monumental cabreig i el va deixar cec.




Zeus per compensar-lo li va donar el do de la clarividència. Tiresias feia les seves prediccions observant el comportament de les aus. Estudiava els sons que feien i, quan era necessari, recolzava les seves idees en el resultat dels sacrificis realitzats. No diuen si les serps seguien copulant a la muntanya, però sí que Tiresias va viure set vides com els gats.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

QUAN CAN TORELLÓ ERA EL PARTHENON, ANYS 30 A GAVÀ.

NI DINS NI FORA CIUTAT

L’AIGUAT DE SANT RAMON, GAVÀ 31 AGOST 1926