JEZABEL, LA MÉS DOLENTA DE L'ANTIGUITAT

La maldat al Vell Testament en moltes ocasions tenia cara de dona, Jezabel va estar una de les que més va representar totes les dolenteries imaginables.

La seva història apareix als dos llibres dels Reis, també en parla l'historiador Flavi Josep, conegut per tractar extensament  la relació del Baptista i la Salomé i dedicà una línia a un tal Jesús de Nazareth.

La fenícia Jezabel va ser una noia que no va agradar als integristes i misògins del seu temps, i de l'actualitat. Va voler influir en el seu marit, el rei jueu Acab, i ho va aconseguir pels seus encants de "dona",  deien les males llengües jueves totes
. . Va voler que no adoressin al déu veritable. I va demanar seguir a una deessa, Astarte una dona. On s'ha vist tant atreviment ¡¡¡¡



Va portar al seu poble cap al camí del pecat, el sexe i el desenfrè, cosa que va enfadar molt al deu dels jueus, molt gelós en temes de rivalitats divines i també sexuals. Aquest va enviar al super-profeta Elies, que va deixar en ridícul totes les ofrenes dels bàrbars fenicis, ell no comprava al Corte Ingles.

La cosa va acabar malament per a Jezabel. Elies va degollar a tots els seus sacerdots, però ull, la tirana sanguinària era ella. Finalment els seus servents la van enviar als gossos per ser devorada, a major glòria i honor del seu déu.

La mort de Jezabel per Gustave Doré.


Per acabar la festa, el super Elies es va pujar a un carro de foc i va pujar al cel. Encara el busquen.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

QUAN CAN TORELLÓ ERA EL PARTHENON, ANYS 30 A GAVÀ.

NI DINS NI FORA CIUTAT

L’AIGUAT DE SANT RAMON, GAVÀ 31 AGOST 1926