CASTELL DE CLARAMUNT A LA TOSSA DE MONTBUI

La ruta circular és d'uns 45 km, alguns trams no estan molt ben indicats, per aquest motiu vaig fer part de l'itinerari amb el cotxe i altre a peu.



Vam iniciar la ruta a la Pobla de Claramunt, amb estació de tren si es vol fer la ruta a peu. Allà vam pujar al Castell de Claramunt. Pertany al Museu d'Història de Catalunya, val la pena la seva visita, cal consultar horaris.





Un cop tornem al poble agafarem la BV 2131 amb direcció a Carme, un cop passat Can Bou, una pista en bon estat puja dina al Castell de l'Orpí, uns 2 km que es poden fer a peu.

Es troba intacte i en bon estat. És una torre d'homenatge sisavada (sis costats) però amb dues cares gairebé fusionades i tendents a la forma curvilínia. És un edifici declarat bé cultural d'interès nacional.





Tornarem a agafar el cotxe i seguirem la BV2131 fins a trobar al C_37, agafarem direcció Igualada, fins a Santa Margarida de Montbui. On iniciarem la pujada a la Tossa de Montbui, molt ben indicada.

Poc menys de tres quilòmetres i ens trobarem l'església preromànica de Santa Maria de la Tossa de Montbui construïda a finals del segle X situada al recinte del castell de Montbui a la Tossa. És una obra inclosa en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Cal consultar horaris de visita.









Tornant avall, si no portem cotxe, a Santa Margarida surt el transport que ens portarà fins a Igualada on podem agafar el tren fins a la Pobla de Claramunt. La ruta és ideal per fer amb bicicleta, podeu consultar-ho a wikiloc:

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

QUAN CAN TORELLÓ ERA EL PARTHENON, ANYS 30 A GAVÀ.

NI DINS NI FORA CIUTAT

L’AIGUAT DE SANT RAMON, GAVÀ 31 AGOST 1926