dissabte, 30 de juliol de 2016

PER QUÉ SERVEIX UN REI

El Reino de España porta un temps d'interinitat per la incapacitat dels partits polítics a l'hora de negociar un nou govern, Aquesta situació no és aliena a altres democràcies occidentals. Per exemple Itàlia.Itàlia acostuma a tenir crisis de govern a totes les legislatures i sempre sembla que seran insuperables. Però un president de la república, escollit democràticament, té prou credibilitat per a maniobrar, negociar i buscar fórmules imaginatives que permetin la formació de governs estables fins a la següent crisi.

El Cap d'Estat a Espanya ho és per drets de naixement, i per successió divina del Caudillo, el poble ni l'ha votat, ni l'ha escollit. Tampoc amb les seves opinions, sempre al costat dels sectors més conservadors i rancis de l'Estat, li ha permès guanyar-se una credibilitat que el seu pare va tenir durant molt temps. Avui és una figura decorativa, un gerro xinès símbol de la situació d'immobilisme que viu el seu reino.

La mateixa dreta carpetovetònica que sembla donar-li suport (per exemple el senyor García Margallo) no dubte en acusar-lo de borbonieg quan intenta tenir alguna iniciativa. España amb ell viatja a passos accelerats cap al seu passat més tumultuós.

1 comentari:

TALAMANCA-MURA-PUIG DE BALMA

És una ruta no circular, d'uns 10 quilòmetres, senzilla i d'un desnivell acumulat d'uns 300 metres. Es pot fer circular segui...