RUTA DELS CASTELLS DE LA SEGARRA.I PART: FLOREJACS-LES SITGES

Per visitar el conjunt es pot optar a fer trams a peu i altres amb cotxe o fer-ho en diversos dies. Iniciaré el recorregut a Florejacs fins al castell de Les Sitges.



La ruta completa és d'uns 55 quilòmetres, és fàcil i està ben senyalada, la podeu veure a wikiloc, però molts castells no estan a la ruta, especialment el de Montfalcó-Murallat. Es pot completar la ruta amb la visita als castells del Sió, arribant fins Agramunt.



A Florejacs s'hi arriba a través d'un desviament ben senyalat a la carretera que va de Cervera a Ponts per Guissona. És una entitat de població del municipi de Torrefeta i Florejacs que conserva l'estil medieval de carrers estrets i entortolligats. Dins podem trobar el Castell, una torre de defensa i convertit en una casa senyorial i l'església neoclàssica de Santa Maria. Val la pena recórrer el lloc abans o al final del recorregut.








A la sortida del poble un tram de carretera i trobarem indicació cap al castell de les Sitges.




Un camí en bon estat i ben senyalat ens portarà fils el castell de Les Sitges, és d'estil romànic i gòtic, un monument declarat Bé Cultural d'Interès Nacional.








Es troba en un estat deplorable, al seu costat està Sant Pere del Castell de les Sitges (Segle XI). És un monument que malgrat que estar protegit i inventariat dins el Patrimoni Arquitectònic Català està en runes.






Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

QUAN CAN TORELLÓ ERA EL PARTHENON, ANYS 30 A GAVÀ.

NI DINS NI FORA CIUTAT

L’AIGUAT DE SANT RAMON, GAVÀ 31 AGOST 1926