UN TOMB PER L'ESTANY I ESTANYOLS DE BANYOLES.

Una ruta prou coneguda, gairebé plana i de poc més de 9 km. Molt ben indicada, tan sols a la zona dels estanyols pot despistar-se del camí, però retornar-hi serà fàcil.



A wikiloc podeu trobar la ruta: 
.http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=3784794

Sortirem de l'oficina de turisme cap al club de tenis, un cop passat seguirem la via que ens porta a la font pudosa. El carrer és paral·lel a la zona dels estanyols.



Passada la font un camí ben indicat entra a l'espai natural dels aiguamolls de la Puda, en el qual s'han format tot un seguit de petits estanys i estanyols. On a més trobarem les estunes: "Les aigües que circulen per l'aqüífer de calcàries es posen en contacte amb les capes superiors de guixos que es dissolen i produeixen grans cavitats o coves d'aigua a poca profunditat. Quan l'aqüífer disminueix el seu volum d'aigua i el terreny es col·lapsa, tenen lloc un seguit de sobtats enfonsaments del sòl que donen lloc a la formació d'estanys i estanyols arrodonits i de dimensions variables." (Extret de Viquipèdia)

El recorregut ens portarà a l'estany de la cendra, a l'estanyol d'en Montalt i finalment el d'en Vilar. Per arribar a l'últim baixarem per la Riera del mateix nom.











A partir d'aquest punt agafarem el camí que voreja l'estany. El primer lloc que ens portarà és a Santa Maria de Porqueres. És una església romànica del segle XII.









Seguirem la ruta paral·lela a l'estany, podrem trobar miradors des dels quals tindrem diferents visions d'aquest espai natural. Un cop retrobem la baixada per la ribera dreta ens trobarem la Torre de Rem, un magnífic mirador.



Seguirem baixant fins a arribar al Parc neolític de la Daga. Es tracta de l'únic jaciment prehistòric d'ambient lacustre de la península Ibèrica. Els 317 pals de les cabanes que s'hi han trobat i els 8 objectes de fusta, recuperats sota l'aigua, l'equiparen als mítics poblats neolítics de la regió alpina.









Un cop passat ens trobarem les casetes dels antics banys Vells, acabant la ruta al punt d'inici.



Abans de marxar recomano un tomb per la ciutat. Passejar pel seu casc antic visitar un dels monestirs més antics de Catalunya, el de Sant Esteve.





Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

QUAN CAN TORELLÓ ERA EL PARTHENON, ANYS 30 A GAVÀ.

NI DINS NI FORA CIUTAT

L’AIGUAT DE SANT RAMON, GAVÀ 31 AGOST 1926