dimecres, 29 de juny de 2016

PUJADA A PEU A SIURANA DE PRADES

Una ruta a un dels llocs més espectaculars de Catalunya: Siurana. Prop de 10 km un desnivell de 600 metres i bona indicació.
A Wikiloc podeu trobar la ruta molt ben indicada.Partirem de Cornudella del Montsant, al Priorat, abans visitarem el poble, la seva plaça gran o el celler modernista.

Agafarem la carretera cap a Ulldemolins, a la sortida trobarem a uns 200 metres el camí cap al pantà. Més endavant trobarem un sender que voreja el pantà. Sempre hem de seguir els senyals blaves i grogues.Deixarem enrere el pantà i pujarem pel coll de Lloses, un cop dalt tornarem a baixar cap a un barranc que un cop travessat seguirem el sender que ens portarà al camí fins a Siurana.Siurana de Prades pertany a Cornudella de Montsant, a la comarca del Priorat. Està situat sobre una espectacular cinglera de roca calcària a 737 metres d'altitud. El castell de Siurana va ser l'últim reducte musulmà de Catalunya. Val la pena visitar l'església romànica de Santa Maria de Siurana.


Per tornar podem baixar per la mateixa ruta o escollir alguna de les moltes que podeu trobar.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

HISTÒRIES DE GAVÀ (III PART)

 Tercera entrega amb nous petits escrits meus sobre el Gavà que he conegut.  Rambla Lluch, cap a 1960 Per accedir a la primera part :...