RUTA AVINYONET-SANT SEBASTIÀ DELS GORGS

Us proposo una ruta d'uns 15 km, que es pot escorçar a 10. Circular, es pot fer amb bicicleta. És gairebé plana, fora que al tram entre Cantallops i Avinyonet el vulgui fer per la muntanya.



Partirem d'Avinyonet (Avinyó Nou, gairebé tota la ruta està dins del municipi), trobarem els senyals de la pista asfaltada cap a Sant Sebastià dels Grogs, per Sant Cugat de Sesgarrigues.






A Sant Cugat de Sesgarrigues podem optar per anar directament cap al monestir benedictí, o seguir la ruta paral·lela que passa just al costat de la masia on es troba l'ermita romànica de la Mare de Déu de Llinda.




A pocs metres de l'ermita entrarem a la petita localitat on es troba el monestir de Sant Sebastià dels Gorgs.





És el temple més important del romànic penedesenc. Cal visitar la torre del campanar, amb tres pisos d'estil llombard amb planta rectangular, i tot el conjunt monàstic que té el seu origen al segle x. Cal concertar les visites, Telèfon 938 970 000.










Tornarem per una ruta que baixa cap al torrent, el camí dels xops ens portarà fins a Cantallops. Allà podem tornar cap a Avinyó Nou per la carretera o la ruta paral·lela que es troba senyalada al plànol que ens mostra wikiloc. El punt d'inici i final és un bon lloc per comprar pa o vi de la zona.




Aprofitant la ruta, un cop al cotxe, recomano agafar la carretera que va cap a Gavà, a pocs metres trobarem una via que puja a Les Gunyoles on tindrem unes vistes espectaculars sobre el Penedès.








Més informació:

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

QUAN CAN TORELLÓ ERA EL PARTHENON, ANYS 30 A GAVÀ.

NI DINS NI FORA CIUTAT

L’AIGUAT DE SANT RAMON, GAVÀ 31 AGOST 1926