LOT I L'ESTRANYA FAMÍLIA

Lot no tan sols tenia uns veïns molts especials, la seva família n'hi havia per a sucar-hi pa: una dona tafanera, unes filles disposades a tot i un veïnat amb ganes de sexe. Ni "Sálvame de luxe"


El llibre del Genesis de Robert Crumb. Lot i les seves filles. 


Explica la Bíblia que un cop destruïda la ciutat de Sodoma, per no respectar la llei de l'hospitalitat, Lot i la seva família van fugir deixant enrere a la dona que per curiosa i tafanera es va quedar de pedra, dona i bíblia no conjugaven gairebé.

Així el bo del Lot va quedar solet amb les seves filles, a més d'una sèrie de servents i esclaus, però aquests tampoc contaven gaire llavors. Elles tenien un dilema: qui serà el pare dels nostres fills?

L'opció de no tenir descendència era inacceptable, eren hebrees. Si ho feien amb els servents, serien mestissos, lleig, molt lleig¡ I amb el pare?

Doncs a emborratxar al iaio vidu, fornicar amb ell i a tenir bona descendència, beneïda pel seu déu. Com ha de ser, ja que van ser els seus descendents els que van escriure la història.

El primer dels fills va ser anomenat Moab que la descendència donaria lloc als anomenats moabites. (Gènesi 19: 30-38). La terra de Moab va estar situada al costat sud oriental de l'anomenat Mar Salat i forma part de l'anomenada Península de Lisà. El segon va ser cridat Ammon o Ben-Ammi. Va ser el patriarca de la nació d'Ammon, els ammonites. Tots ells nascuts per enredar en el futur als pobres hebreus, sempre despistats pel desert



Hendrick Goltzius Hendrick Golyzius, .Rijjks Museum


I la tafanera esposa de Lot? Poc sabem d'ella, va seguir sempre al seu marit, va estar muda quan aquest va oferir a les seves filles per què els sodomites fessin coses dolentones amb elles. Ni tan sols el seu nom ens va ser revelat. Era dona i estava a un relat bíblic.

Se li coneix per haver desobeït Déu i per haver estat tafanera a l'igual que Eva. I el déu bíblic castigava la curiositat, voler saber o conèixer. I la dona sempre era l'instrument d'aquesta maldat. Eva o la dona de Lot van voler conèixer la realitat més enllà dels mandats divins i van ser condemnades per això.


.

La història pot comparar-se amb la d'Eurídice i Orfeu. Però en aquest cas va ser la impaciència de l'enamorat la que va provocar la tragèdia i no la "malsana" curiositat femenina castigada cruelment per la Bíblia.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

QUAN CAN TORELLÓ ERA EL PARTHENON, ANYS 30 A GAVÀ.

NI DINS NI FORA CIUTAT

L’AIGUAT DE SANT RAMON, GAVÀ 31 AGOST 1926