RUTA PELS CINGLES DE VALLCEBRE

Una ruta per un tram de les cingles de Vallcebre de poc més de 7 km (9 si pugem fins al mirador). Fàcil, amb un desnivell acumulat de 300 metros i unes vistes sobre l'Alt Berguedà espectacular.



Vam deixar el cotxe al càmping "Berguedà" per anar a iniciar la caminada a la "Foradara" lloc per la que travessarem la cinglera. 












Un cop dalt tenim l'opció de pujar fins al mirador, una pujadeta de prop d'un km per arribar a un punt amb una espectacular vista. 



La ruta paral·lela a la cinglera és de pujada suau, molt ben indicada amb senyals blancs i grogs i amb el Pedraforca sempre a l'esquena. Malauradament el dia de la sortida no es va deixar veure amb claredat. El recorregut anirà senyalant diferents graus a seguir per caminants més agosarats. 













Baixarem pel grau de Sant Climent, una bona baixada i ben indicada fins a arribar a un mas en runes.









A partir d'aquí les indicacions són confuses, però totes les rutes de baixada porten cap a Sant Climent. Cal buscar senyals en vermell, però la perdua es gairabé imposible. 










L'origen de 'església primitiva de Sant Climent de Vallcebre o Torre de Foix data del segle XI. Avui està en procés de restauració. 







Una pista asfaltada de prop de 2 km ens retorna al punt d'origen al càmping Berguedà. Més informació a Wililoc.






Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

QUAN CAN TORELLÓ ERA EL PARTHENON, ANYS 30 A GAVÀ.

NI DINS NI FORA CIUTAT

L’AIGUAT DE SANT RAMON, GAVÀ 31 AGOST 1926