ENTORN L'ANUNCI LOTERIA 2016. GENT GRAN I SOLEDAT


Aquesta reflexió no és sobre les bondats o maldats de l'anunci d'aquest any, si no sobre la història de soledat que explica. Us parlaré de la gent gran que se sent sola. 



Parla d'una història de soledat. Molta gent gran se sent sola malgrat viure en família; altres no, malgrat viure soles. La senyora gran viu amb fills i néts, necessita sortir al carrer per ser visible, gràcies a la loteria la gent l'abraça i l'estima, però i l'endemà? Seguirà sentint-se sola.

És la història de la Rosa, la dona víctima de la pobresa energètica a Reus. Molts han senyalat que no vivia sola, que tenia família... Coneixen poc aquesta realitat. 
Com la Rosa, moltes persones grans no tenen ningú que els ajudi a poder solucionar els sues problemes, ni gent propera, ni familiars. 

Milers de persones grans viuen en una situació molt complicada, i, encara que acompanyades, se senten soles. Molts cops els familiars hi són tan sols per ocupar un espai o afavorir-se de la minsa pensió de la persona gran. En altres casos, amb més mitjans, gairebé no fan cas als grans que viuen amb ells, deixen que ocupin un espai si no molesten massa; i si molesten aviat els envien a unes residències on aniran molt de tant en tant a visitar-les.



Dediquem molts esforços en la infància, els joves, em sembla genial i molt necessari. Però i amb els grans? Tramitar la llei de dependència és un laberint molt complicat, aconseguir les ajudes que emanen d'ella, gairebé impossible. Avui encara tenen unes pensions que any rere any van perdent valor, els seus estalvis ja no donen rèdits. Però el món és jove, ells no compten.

La dona gran de la loteria surt al carrer per fer-se visible i estimada, depèn de nosaltres el que moltes dones com ella no se sentin soles els restants 365 dies de l'any.

INFORMACIÓ:


Voleu ser voluntaris a Amics de la Gent Gran?
  http://www.amicsdelagentgran.org/index.php/ca/voluntariat/com-fer-se-voluntari   
O vols ser soci? O fer una aportació?    http://www.amicsdelagentgran.org/ajudans/formulari_donacions.html
Vols sol·licitar un servei per una persona gran?:  http://www.amicsdelagentgran.org/index.php/ca/gent-gran/sol-licitar-un-servei

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

QUAN CAN TORELLÓ ERA EL PARTHENON, ANYS 30 A GAVÀ.

NI DINS NI FORA CIUTAT

L’AIGUAT DE SANT RAMON, GAVÀ 31 AGOST 1926