divendres, 25 de novembre de 2016

RUTA VIDRÀ-SALT DEL MOLÍ-SANTUARI DE BELLMUNT

Una ruta espectacular, de prop de 14 quilòmetres i amb importants desnivells. La pujada acumulada pot estar en uns 450 metres. A wikiloc podeu trobar el plànol de la ruta senyalada:  http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=1591212
Iniciarem l'itinerari a Vidrà, on arribarem amb la carretera que puja des de Sant Quirze de Besora. Al costat de la depuradora trobarem el camí que porta cap al Salt de Molí i Sant Pere del Torelló. La ruta baixarà per una fageda fins al pont de Salgueda.

Seguirem endavant i arribarem al Salt de Molí. És un salt del riu Ges que va en direcció a Torelló a la recerca del riu Ter.

Agafarem al camí del Pas de Degollats fet la mateixa cinglera en direcció a la Vall del Ges fins a la Tosca de Degollats.

El camí seguirà per una fageda, la Baga de Canemars, fins a una cruïlla que ens indicarà la pujada al santuari de Bellmunt.

I arribarem al Santuari de la Mare de Déu de Bellmunt, situat al cim de la serra del mateix nom, ermita d'origen romànic amb una hostatgeria inclosa- El seu origen és el castell de Sarreganyada del segle XI, sobre les seves runes es va construir l'actual església el segle XVI.

Es pot pujar al santuari des de Sant Pere de Torelló, aquí la informació: http://leopold-leopoldest.blogspot.com.es/2016/03/pujada-lermita-al-cels-suspesa.html

Un camí ben senyalat i de baixada ens portarà de retorn a Vidrà pel Coll de "hi era de massa". Diuen que els pagesos de la zona, farts dels abusos dels nobles el van matar a aquest lloc. Quan els alguatzils preguntaven a gent sobre l'autor de l'assassinat, sempre deien que el que noble "hi era de massa".


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

DARRERES PUBLICACIONS AL FACEBOOK

GAVÀ, EL TROS I LA MUJADA A Gavà als camps agrícoles nostres els hi diem "tros" i els mesurem a mujades. Una mujada és menys que ...