dissabte, 26 de novembre de 2011

TALAMANCA

Talamanca és municipi de la comarca del Bages. Poble antic, amb carrers estrets i en pendent, i cases velles ben restaurades.Talamanca pot ser l'inici de moltes rutes, cap a Mura, als tinells de vi, a Moià, als senders de la Batalla de Talamanca, o als Serrats del Vintró i Féliu...:  http://ca.wikiloc.com/rutes/senderisme/espanya/catalunya/talamanca
Posteriorment a finals del segle XX van créixer al seu entorn tot un seguit de habitatges que han trencat amb l'entorn antic d'aquesta petita vila.

Els seus vilatans vivien del raïm, en terres de difícil accés. Aquest fet va motivar la creació d'uns enormes tinells en el que guardava la verema i el feia el vi, prop de la vinya.


L'església de Santa Maria de Talamanca (s XI) i el castell del mateix nom construït el s X i amb moltes reconstruccions posteriors. La Creu de Terme situada al raval és d'enorme interès.
RavalSanta Maria de Talamanca és una església romànica de finals del segle XII inclosa en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.Castell de Talamanca.

Creu de Terme s XVIIICap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

HISTÒRIES DE GAVÀ (III PART)

 Tercera entrega amb nous petits escrits meus sobre el Gavà que he conegut.  Rambla Lluch, cap a 1960 Per accedir a la primera part :...