dissabte, 26 de novembre de 2011

TALAMANCA

Malgrat haver estat arrasada per les tropes de Felip V, Talamanca es va reconstruir mantenint la seva estructura anterior a 1714: una zona emmurallada entorn del castell, L'església del s XI i el raval dels segles XVII-XVIII.


Talamanca pot ser l'inici de moltes rutes, cap a Mura, als tinells de vi, a Moià, als senders de la Batalla de Talamanca, o als Serrats del Vintró i Féliu...:  http://ca.wikiloc.com/rutes/senderisme/espanya/catalunya/talamancaPosteriorment a finals del segle XX van créixer al seu entorn tot un seguit de habitatges que han trencat amb l'entorn antic d'aquesta petita vila.

Els seus vilatans vivien del raïm, en terres de difícil accés. Aquest fet va motivar la creació d'uns enormes tinells en el que guardava la verema i el feia el vi, prop de la vinya.

L'església de Santa Maria de Talamanca (s XI) i el castell del mateix nom construït el s X i amb moltes reconstruccions posteriors. La Creu de Terme situada al raval és d'enorme interès.
RavalSanta maria de Ialamanca.Castell de Talamanca.

Creu de Terme s XVIIICap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LLET I FORMATGE DE CABRA DE RINER.

De petit em deien que era "llarg i prim parent d'en Bufa". Amb carn de cavall (Mireu:  http://leopold-leopoldest.blogspot.com....