dissabte, 5 de març de 2011

MONESTIR SANT BENET DEL BAGES.

Sant Benet de Bages està Sant Fruitós de Bages. És una antiga abadia benedictina i un dels conjunts monàstics més interessants del país, amb elements que van des del Romànic de l'època fundacional fins al Modernisme, passant pel Barroc. Situada a la conca de la Vall dels Horts, en una raconada entre el Montpeità o puig de Sant Valentí i els balços erosionats del riu Llobregat.
El 1913 el pintor Ramon Casas encarregà al seu amic Josep Puig i Cadafalch la direcció de la restauració i la reforma, a causa del fet que una part fou habilitada com a residència particular.L' Origen del Monestir està en el segle X, però gran part del que es conserva avui és dels segles XII a XIV a part dels afegits barrocs i modernistes del passat segle.
Per la restauració del Monestir i el seu entorn la família Casas va contractar a l'arquitecte Josep Puig i Cadafalch.Claustre romànic.
Portic


Restauració família Casas, s XX.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

HISTÒRIES DE GAVÀ (III PART)

 Tercera entrega amb nous petits escrits meus sobre el Gavà que he conegut.  Rambla Lluch, cap a 1960 Per accedir a la primera part :...