dissabte, 5 de març de 2011

MONESTIR SANT BENET DEL BAGES.

Sant Benet de Bages està Sant Fruitós de Bages. És una antiga abadia benedictina i un dels conjunts monàstics més interessants del país, amb elements que van des del Romànic de l'època fundacional fins al Modernisme, passant pel Barroc. Situada a la conca de la Vall dels Horts, en una raconada entre el Montpeità o puig de Sant Valentí i els balços erosionats del riu Llobregat.
El 1913 el pintor Ramon Casas encarregà al seu amic Josep Puig i Cadafalch la direcció de la restauració i la reforma, a causa del fet que una part fou habilitada com a residència particular.L' Origen del Monestir està en el segle X, però gran part del que es conserva avui és dels segles XII a XIV a part dels afegits barrocs i modernistes del passat segle.
Per la restauració del Monestir i el seu entorn la família Casas va contractar a l'arquitecte Josep Puig i Cadafalch.Claustre romànic.
Portic


Restauració família Casas, s XX.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BARROC AL SANTUARI DEL MIRACLE

El Santuari del Miracle, al Solsonès, té un important patrimoni del barroc català del segle XVIII, el retaule de l'església i l'espa...