LLIBRES RECOMENATS PER SANT JORDI 2015

Us presento les meves recomanacions per aquest Sant Jordi, tots ells estaran presents a la meva propera ruta que parlarà de relacions sexuals i llibres.  Per accedir a la informació doneu sobre eln noms en blau.


En primer lloc recomano els treballs de Jaume Riera i Rocío Rodrígues. Sodomites Catalans és un treball rigorós sobre la persecució de la sodomia a Catalunya i les lleis, els costums i la vida al nostre país entre els segles XIII i XVIII: El treball de la Rocio es centra als segles XVI i XVI i als territoris de la Corona d'Aragó, amplia la informació amb una novel·la que ens mostra la vida dels homosexuals a través d'un recorregut que va de Navarra al Marroc en temps de Carles II d'Àustria.



"En finir avec Eddy Bellegueule" és un llibre autobiogràfic del Eddy del Édouard Louis, (Como acabar con Eddy Belleguele, en espanyol) escrit amb la parla de la Picardie. Narra la seva pròpia experiència viscuda en una petita localitat de la Picardia, Hallencourt, al nord de França. Una zona pobra en la qual el Front Nacional està guanyant les eleccions. Un lloc en el qual «No es parla a la taula, es mira la televisió en silenci i en família» i «llegir és de maricons» 




Los antisociales "Historia de la homosexualidad en Barcelona y París 1945-1975" és una obra del Geoffroy Huard. L'autor investiga en arxius inèdits consultats per primera vegada des de la democràcia, com els de la Brigada Mundana de París, els dels jutjats de vagos y maleantes, de perillositat i rehabilitació social de Catalunya, a més d'informes policials, jurídics, mèdics, articles de premsa, novel·les i entrevistes amb actors de l'època. L'autor reconstrueix l'intens món gai que existia tant al París dels "trenta anys gloriosos" com a la Barcelona franquista entre 1945 i 1975. Es tracta, per tant, d'un enfocament nou que reconsidera la història recent dels "invertits" en tots dos països.

"On NINGÚ no et trobi" és la magnífica versió en català de l'obra d'Alicia Giménez Barlett, premi Nadal 2011 narra la història de Teresa Pla Meseguer, més tard "Teresot" per finalment adoptar el nom de Fulgenci. L'interès de l'obra està en l'ús de la parla dels Ports en boca del tristament famós maquis.


  
"Memòria d'uns ulls pintats", de Lluís Llach és una història d'amor entre homes lliures, emocionant i colpidora, que retrata aspectes essencials (socials i polítics) de la Catalunya de la primera meitat del segle XX.' 



Júlia es un llibre escrit en castellà, escrit per la Ana Maria Moix el 1970. Narra una relació molt estreta de Júlia amb Eva, la seva professora de literatura a la universitat. El lesbianisme en la novel·la es narra en els silencis i les absències. Eva representa per Júlia un model intel·lectual, una mare, una amiga i l'amant que Júlia desitja.


En 1959 Manuel de Pedrolo escrivia "Un amor fora ciutat", en ella explicava la història paral·lela de dos homosexuals que es confessen a les seves dones. Corren els anys 50 i, a Espanya, l'homosexualitat és un delicte. Pedrolo presenta una realitat que es donava, la dels matrimonis com a tapadora i la profunda infelicitat que es produïa per ambdues parts. L'obra tardà molts anys en publicar-se, quan al final ho va fer Pedrolo va estar processat pel TOP i l'obra censurada. 





Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

QUAN CAN TORELLÓ ERA EL PARTHENON, ANYS 30 A GAVÀ.

NI DINS NI FORA CIUTAT

L’AIGUAT DE SANT RAMON, GAVÀ 31 AGOST 1926