dijous, 24 de juliol de 2014

JOIES DEL MUSEU DEL PRADO A CAIXAFORUM BARCELONA

Entre el 16 de juliol del 2014 i el 5 de gener del 2015 tenim la oportunitat de gaudir a Barcelona d'una bona col·lecció d'obres mestres del Museo del Prado de Madrid. Es tracta de la exposició: "La bellesa captiva, petits tresors del Museo del Prado" 

Coronación de la Virgen, El Greco


"Ordenades de forma cronològica, tracen un recorregut intens per la història de l'art que relata la singularitat del Museu i l'excel·lència dels seus grans artistes, des de finals del segle XIV i començament del XV fins a Goya i el segle XIX amb Fortuny. El resultat és un resum de les col·leccions del Prado i dels orígens de l'art d'aquest gènere en tots els seus suports, també amb alguns exemples escultòrics, que permetrà a l'espectador admirar cada obra en les millors condicions de proximitat i recolliment o tenir l'oportunitat de trobar-se amb altres que només s'han mostrat comptades vegades." Extret del programa de ma.


Brueghel el joven. Contrucción Torre de Babel.
Antonio Inglés. retrato Isabel II, 1490

Extracción de la piedra de la locura. El Bosco 1500


El triunfo de Venus. Tiépolo, 1761El albañil herido, Goya

M'ha cridat especialment l'atenció les següents obres: 


Gianbologna: Alegoria de Francesco I Medicis.  Aquest agafat de la ma de Mercuri descobreix Florencia.

Rubens. La Sagrada Familia rodeada de los santos. A sota al centre esquerra Sant Jordi i Sant Sebastià... Enfront d'ells Sant Agustí.

Apolo y la serpiente pitón. Rubens

Rubens, Diana y las ninfas,

Iganacio Pinazo, Fauno 18888Pagant l'entrada es pot visitar la resta de exposicions, entre elles la de Sorolla, el color del mar que estarà fins el 21 de setembre.2 comentaris:

HISTÒRIES DE GAVÀ (III PART)

 Tercera entrega amb nous petits escrits meus sobre el Gavà que he conegut.  Rambla Lluch, cap a 1960 Per accedir a la primera part :...