RUTA FOLGUEROLES-TAVERNOLES-SANT FELIUET DE SAVASSONA

Una gratificant ruta de prop de 10 km, per uns indrets espectaculars. La sortida es davant de l'església de Folgueroles, la indicació cap a Tavèrnoles és molt bona. A la sortida del poble val la pena fer una aturada a l'ermita de Damunt:


Un sender ben indicat ens senyala la ruta cap a Tavèrnoles, cal passar per un tram d'escales:


Immediatament apareix Tavèrnoles i l'església romànica de Sant Esteve.


Les indicacions ens senyalen el camí camp a Sant Feliuet, a la sortida hi ha una indicació cap el mirador de Tavèrnoles, val la pena seguir aquesta ruta, no molt ben senyalada però fàcil de seguir.

Per aquesta ruta trobarem primer una zona de cingles:




La ruta el porta directament al Castell de Savassona (privat)  i es pot veure la seva ermita romànica:





Un cop travessada la carretera que puja al Parador de Sau entrem a un lloc màgic conegut com el Pla de Savassona, amb roques gegants, algunes d'elles amb inscripcions mil·lenàries. 


La roca del Sacrifici

La Pedra de les Bruixes

La Pedra del Home

El dau

Cal pujar fins dalt per trobar l'ermita de Sant Feliuet de Savassona, d'origen preromànic. Un lloc espectacular amb unes molt bones vistes sobre l'Osona i el Collsacabra.




Cal retornar baixant per les escales i segui les indicacions pel sender tradicional que torna cap a Tavèrnoles I Folgueroles.



Ruta recomenada.

Comentaris

  1. Per pujar-hi quin cami és més racomanable: el primer que es troba tot sortint de Tavérnoles a la esquerra en direcció al Parador o el següent, també a la esquerra?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo vaig fer els dos (anada i tornada). La ruta per la mà dreta (sortint de Tavèrnoles) m'agrada més, encara que la indicació no és tan bona.

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

QUAN CAN TORELLÓ ERA EL PARTHENON, ANYS 30 A GAVÀ.

NI DINS NI FORA CIUTAT

L’AIGUAT DE SANT RAMON, GAVÀ 31 AGOST 1926