ACTIVITATS PROGRAMADES MES D'ABRIL

Aquest mes d'abril tinc programades diverses activitats, aquí senyalo tres d'elles. 




EXPOSICIO HOMOSEXUALS I TRANSSEXUALS A LA HISTÒRIA DE BARCELONA


Dia 17 d'abril, 18 hores. Seu del Consell de la Joventut de Barcelona. Carrer de Calàbria, 120 baixos

La exposició mostrarà com vivien aquestes persones, com se les va tractar, quines lleis els afectava, a quins llocs anaven i com ho ha mostrat l'art o la literatura. Iniciarem el recorregut a la prehistòria i acabarem amb l'aprovació de la Llei contra la LGTBFòbia.




VISITA A LA FALLA I AL MUSEU DE GAVÀ

Proper 14 d'abril a la tarda. Activitat gratuita organitzada pel GAG. 

La història de la Casa de València de Gavà va unida a la de l’empresa de sanitaris Roca. A inicis de segle XX al fundar-se la fundició dels germans Roca, la majoria dels treballadors venien de la localitat d'Olocau, aquests amb el temps van fundar la Casa de València, present a la vida cultural i associativa de la ciutat des de fa prop de 80 anys.

Iniciarem la visita just al costat de l’antiga fundició, just sobre el refugi antiaeri. Pujarem per la rambla amb alguna anècdota. Veurem l’edifici Sert, entrarem al parc municipal per visitar al museu. Donarem un tom i podem entrar a l’exposició "Catifes de Ciment. El món de la rajola hidràulica". Tornarem a baixar per agafar els carrers Màrtirs de 1714 i Sant Pere, per veure els pocs edificis històrics que resten. Al final trobarem la Falla que la Casa de València aixeca tots els anys.

A pocs metres està el Parc del Mil·lenni presidit per l’escultura que va donar entrada el 2000 a Barcelona, si hi ha temps i gana podem donar una breu caminada pel parc.




XERRADA GUERRERES, BRUIXES, CAÇADORES, REMEIERES.... DONES LLIURES I LESBIANES.



21 d'abril 2018, 18 hores. A l'Ateneu l'Harmonia (Recinte Fabra i Coats) Sant Andreu, Activitat gratuita. 

Amb motiu del dia de la Visibilitat Lèsbica, el GAG organitza una xerrada per mostrar  com han viscut les dones que van voler ser lliures i viure la seva sexualitat sense cap impediment.

La xerrada mostrarà com era la dona a la prehistòria, o les dones gladiadores, les pirates, les monges medievals, les dones unides a la Grècia arcaica, o a la Xina imperial, o a l'Anglaterra del segle XVIII, o al anomenat matrimoni de Boston... Tractarà de l'ablació de clítoris a Europa, de la persecució de la bruixeria, de les violacions correctives, de les lesbianes vistes pel poeta Marcial, o les que van viure sota el nazisme o el franquisme...

Al final de la xarrada i hi haurà un torn de paraules per aclarir o aprofundir els temes tractats.




RUTA PRESÈNCIA LGTB A BARCELONA

Sortida confirmada 28 d'abril, plaça del PI, 17,30. Organitza Biblioteca Poble Sec, Inscripcions a la biblioteca: 93 443 01 05 / b.barcelona.ps@diba.cat (màx. 30 persones)

Com vivien, com els veia la societat barcelonina, com van defensar la seva identitat? Parlarem de transvestisme, d’identitats transgressores, de persones LGTBI; també dels locals on anaven o es trobaven, de les lleis que els va afectar o de com les van burlar. Ens centrarem amb el segle XX, encara que afegirem breus pinzellades de la història passada de la nostra ciutat.

L’objectiu serà apropar-nos al Paral·lel i als barris baixos de Barcelona, al transformisme, a la nit més diversa de la ciutat. També la vida entorn aquest gran bulevard serà una prioritat en la ruta. Iniciarem la ruta prop de les Rambles per anar entrant poc a poc a aquesta realitat.










Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

QUAN CAN TORELLÓ ERA EL PARTHENON, ANYS 30 A GAVÀ.

NI DINS NI FORA CIUTAT

L’AIGUAT DE SANT RAMON, GAVÀ 31 AGOST 1926