FRA DALMAU DE ROCABERTÍ I LA CREU DE VILABERTRAN

La figura d'un dels últims templers que va passar a l'ostracisme quan estava cridat a jugar una paper que de portar-se a terme podia haver canviat la història dels regnes "cristians", especialment la de la Corona d'Aragó. parlo de fra Dalmau de Rocabertí(1270?- 1325)

  
Va ser el defensor de la guarnició de Arwad, on va caure pres dels egipcis. Estava destinat a ser el successor de Jacques de Molay, la seva figura va ser objecte de múltiples accions diplomàtiques, traïcions i deslleialtats per part de tots els bàndols.

Ramon Llull aspirava a que amb ell al capdavant es podien unificar totes les ordres militars, posant com a líder a un rei cristià de la Corona d'Aragó, la seva finalitat era aconseguir la supremacia catalanoaragonesa i recuperar els llocs sants.

Jaume II el Just, tenia idees diferents, un cop ser encimbellat ell o el seu fill com REX BALLATOR, pensava embolicar-se amb els egipcis i posar a caldo al rei francès que sempre estava molestant en els interessos del territoris catalano-aragonesos.


Els francesos lògicament ho veien tot molt malament, ningú com ells saben de les millors arts diplomàtiques. Impossibilitar l'alliberament de Fra Dalmau, es van aprofitar de les ambicions del fill petit del rei Jaume i es van raspallar als templers sense cap mirament.

Quan Dalmau va ser alliberat la partida d'escacs ja s'havia jugat. Per sort per a la corona d'Aragó,  França es va ficar en la Guerra dels Cent Anys, però la fi de la seva història ja estava escrita.

El seu cos està enterrat al Monestir de Vilabertran, sota la Creu que Eymeric d'Usall va portar des d'Egipte en una de les missions per alliberar.
 Mes informació:http://leopoldest.blogspot​.com/2011/01/un-libro-eume​ric-dusall-el-ultimo.html

 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

QUAN CAN TORELLÓ ERA EL PARTHENON, ANYS 30 A GAVÀ.

NI DINS NI FORA CIUTAT

L’AIGUAT DE SANT RAMON, GAVÀ 31 AGOST 1926