divendres, 14 de gener de 2011

XAFARDERIES AL MONESTIR

La Comunitat Benedictina del Santuari estava formada per un prior, 5 monjos (pares) i uns 3 frares (germans). Els monjos a mes de l' administració del monestir treballaven la terra de secà i les portaven les granges de bestià. Per aquestes tasques tenien un treballador al que tothom coneixia per el nom del Cap de Perdiu.

Aquest noi alt, fort i ben plantat no es caracteritzava per la seva intel·ligència i si per ser un bocamoll que quan els monjos no el podien sentir confessava aventures sexuals amb masoveres solitàries. Quan estava a la cantina no feia falta entrar per escoltar-lo, era dels que s'escoltava m'es que intentar escoltar a la reste de companyia.

Per aquelles terres en les que veure un cotxe era una novetat, ell conduïa con un boig. Les iaies sempre ho deien "algún dia prendrà mal". I va passar, però no com tothom esperava. Treballar amb el tractor a la muntanya es una pràctica de risc, un dia la terra es va moure sota d'ell prop dún barranc moll. Va anar a parar sota el tractor. Encara al passar per la cantina sento la seves rialles.

El pare Mateu s'encarregava de la administració de les cel.les. Ho va començar a fer tot just la missa va passar del llatí al català, i el monjos de portar habit a anar amb texans.. Ara u monjo ben plantat i amb molt d'éxit entre les dones que sempre volien anar a confessar-se amb ell.

Les cel.les estaven ocupades per dones i els seus fills, els marits treballaven i llavors la paraula vacances no existia. Aviat la mes gran xafarderia de les iaies, possiblement geloses, era la seva estranyesa que per les nits em pare Mateu visites les cel.les on les dones estaven sense el marit. Va ser el inici d'una llegenda que el va acompanyar fins a la seva mort, una llegenda que molts cops ell mateix alimentava.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

HISTÒRIES DE GAVÀ (III PART)

 Tercera entrega amb nous petits escrits meus sobre el Gavà que he conegut.  Rambla Lluch, cap a 1960 Per accedir a la primera part :...